Thursday, August 28, 2008

Oua in cuib de vinete

1 vanata frumoasa
2 oua
1 rosie mare
1 ardei gras rosu mai mic
1 ceapa potrivita
2 linguri ulei
sare si piper
50-100 g cascaval ras
patrunjel

Vanata se spala, i se indeparteaza codita si apoi se taie in doua pe lungime. Se unge cu ulei pe suprafata taiata, apoi se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 25 minute. Intre timp rosia se taie in doua, se scot putin samburii, apoi se taie cubulete, la fel si ardeiul gras. Ceapa se toaca. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa pentru 5 minute in uleiul ramas, apoi se adauga rosia si ardeiul si se lasa pana se inmoaie. Vanata se scoate de la cuptor si se scobeste usor cu o lingura, avand grija sa nu rupem coaja. Pulpa scoasa se taie grosier si se adauga la restul legumelor in tigaie. Se sareaza si pipereaza si se lasa in continuare la foc mic, pana ce se evapora lichidul. Se adauga patrunjelul tocat, apoi se repartizeaza compozitia in cele doua jumatati de vanata. Cu dosul unei linguri se fac in fiecare cate o adancitura (mai zdravana), in care se sparg cu grija cele doua oua. Pe margine se presara cascavalul ras. Se da tava din nou la cuptor, de data aceasta la grill pentru 5 min, pana ce albusul se coaguleaza si cascavalul se aureste usor. Se servesc imediat. (reteta modificata de aici)



2 Comments:

mihaela said...

dana am facut vinetele.au iesit delicioase.
abia astept alte retete.

Unknown said...

am sa fac maine vinetele arata grozav si suntem inebuniti dupa retete cu vinete....

blogger templates | Make Money Online