Monday, October 20, 2008

Prajitura cu mousse de ciocolata, piersici si fructul pasiunii


Care, de fapt, este binecunoscutul tort "Balerina" a lui Cali. O prajitura excelenta, noua ne-a placut tare mult.

Blatul de ciocolata:
40 g unt
150 g ciocolata amaruie
4 albuse
2 galbenuse
100 g zahar
60 g faina
un praf de sare

Ciocolata si untul se topesc separat. Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se spumeaza cu restul de zahar, se adauga sarea. Se incorporeaza galbenusurile peste albusuri, apoi se adauga untul si ciocolata topite. La sfarsit se adauga faina si se amesteca incet. Se intinde subtire intr-o tava (a mea a fost de 44 x 29 cm) si se coace la 180 C aproximativ 15 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca usor, apoi se rastoarna si se dezlipeste hartia de copt, stropind-o cu putina apa.

Mousse de ciocolata :
3 galbenuse
un albus
150 g ciocolata cu lapte
150 g zahar
230 g smantana pentru frisca 35%
10 g gelatina
putina vanilie

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece conform instructiunilor de pe plic, apoi se dizolva la bain-marie. Ciocolata se topeste. Albusul si galbenusurile se spumeaza separat cu cate o jumatate din cantitatea de zahar, apoi se amesteca. Se adauga frisca batuta, vanilia, gelatina dizolvata, iar la sfarsit ciocolata topita.

Se taie blatul in doua si se aseaza jumatate intr-o forma patrata, se toarna tot mousse-ul de ciocolata, se pune a doua jumatate deasupra si se da la congelator sa se intareasca repede.

Mousse de piersici - fructul pasiunii :
doua oua
un compot de piersici de 850g
270 g smantana pentru frisca 35%
150 ml sirop/suc de fructul pasiunii
20 g gelatina

Piersicile se scot din sirop, se adauga peste ele siropul de fructul pasiunii si se fac piure foarte fin. Gelatina se inmoaie in apa rece apoi se dizolva, iar frisca se bate. Galbenusurile cu 2-3 linguri de zeama din compot se spumeaza pe aburi pana cand devin ca o smantana mai groasa, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul de piersici, apoi gelatina, iar la sfarsit se incorporeaza frisca. Compozitia se mai tine cam 20 de minute la temperatura camerei amestecandu-se din cand in cand pentru ca exista tendinta sa se lase piureul la fundul vasului. Dupa 20 de minute se toarna peste tort si se da la frigider cateva ore.

Se decoreaza dupa preferinta.

46 Comments:

Andreea said...

Ce bunatate tre sa fie.

Irina said...

Arata excelent!

Edith said...

superba prajitura, Dana! :)

Cristina said...

Foarte artistica! Cred ca este si buna la cat de bine arata.
Scumpa Daneza, da-mi voie sa-ti urez sarbatori fericite si frumoase, sanatate si putere de munca, un an nou mai frumos si mai bun, bucurie in suflet, copii sanatosi(daca ai) si vise implinite.

Rodica Botan said...

Ma bucur ca m-ai vizitat dar...acum ma bucursi ca te-am vizitat. Printrealtele imi face cu ochiul prajitura napolitana...nu ca nu mi-ar place si celelalte ...dar ma gindesc ca asta e maisimpa de facut. De cind mi-au plecat fetele de acasa...nu ma prea trage inima sa stau pe la bucatarie...

Blessings multe...ci intr-o masura dubla

Ducesa said...

ce rete minunate am gasit aici...dar ce-mi mai ploua-n gura...

Sorina said...

Buna Dana,
Am trecut pe la tine sa iti spun ca la mine pe blog te asteapta un set de premii pe care trebuie sa le ridici.
Te pup, Dana!!! :)

ISABELA said...

O primavara insorita si calduroasa iti doresc

............
XOX
Isabela

Homemade by Laly said...

Daneza, ca de obicei, minunatii stratificate si delicioase! Arata super profi, felicitari maxime:)

criss said...

LA MULTI ANI!
O PRIMAVARA SUPERBA.
PUPIK.

mirela said...

Buna

Ma poti lamuri putin cum este smantana pentru frisca 35%? Se poate inlocui cu ceva? Ai cumva o poza a ambalajului ca sa imi dau seama cum arata? As vrea sa fac si eu reteta dar ma "incurca" ingredientu asta:) Multumesc anticipat

Mirela

Mary said...

Fantastic!

Mary said...

fantastic your blog and your recipes !

Carmen said...

Ce prajituri bune!
Felicitari pentru blog,si ma bucur ca am gasit pe cineva mai aproape.
Cred ca am sa incerc si eu din ele.
Sint grozave.

Viviana said...

Felicitari.
Am descoperit de curand, blogul tau. Sper sa ai timp sa mai postezi ceva.

Flori said...

Am facut prajitura.Este o minunatie, thanks for sharing! Cu blatul nu prea am nimerit-o, in rest...are un gust buuuun!
Va asteapta un premiu la mine pe blog.

Georgiana's Retete Culinare said...

Am o intrebare, tu ai dublat cantitatile de a iesit asa mare?

Mary said...

Spettacular!

Cristian said...

Stimata Doamna,

Sunt incantat sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

Va invit, asadar, sa fiti prezenta cu blogul dumneavoastra la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

Cristian Clita,

Project Manager Gustos.ro
Tel: 021.32.41.404
Email: anca@tree.ro
Web: www.gustos.ro

adriana_cif said...
This comment has been removed by the author.
raspberry said...

ce bine arata:Ximi place foarte mult decorul;;)

nicolina said...

Sarbatori fericite !

Miha said...

Craciun fericit! Sanatate, multe impliniri si dragoste!

alina said...

Buna, ma numesc Alina si vreau sa-ti aduc la cunostinta ca am facut prajitura "Daneza" de Craciun, iar pe aceasta cale recomand tuturor bucatareselor sa o prepare pentru ca este exceptionala.

Balaceanu said...

Buna ziua ,

Am ajuns pe site-ul dumneavoastra cautand diverse bloguri pe google si m-am gandit sa va scriu sa va rog ceva daca este posibil.
Sunt la inceput cu un site http://www.francez.ro . Am incercat sa fac un site util pentru toata lumea , cu dictionare si
tot felul de chestii legate de limba franceza si Franta.Puteti chiar si traduce un text intreg in orice limba , nu doar franceza.Consider ca este util pentru toata lumea.
Cum abia am inceput , mi-e greu si incerc sa-l promovez .Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta ,
adaugandu-mi site-ul la blogroll sau oriunde pe site-ul dumneavoastra . M-ar ajuta enorm un link la dumneavoastra .
Daca va place site-ul meu si considerati ca merita va raman recunoscator.

Va multumesc,
Cu stima,
Tudor
Tradu texte in orice limba - Dictionar Francez
admin@yahoostatus.ro

Cali said...

What a wonderful "Prajitura cu mousse de ciocolata, piersici si fructul pasiunii"
Compliment...
Hugs
Cali

Saveurs et Gourmandises said...

MAGNIFIQUE BLOG.
Je reviendrai.

Retete ilustrate said...

Ce bine arata.
Mi-ai facut pofta de ceva dulce.

Fimère said...

magnifique réalisation; j'en prendrai volontiers un morceau, bravo
bonne soirée

Dana2dor said...

Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inima, bucurie in casa si bunastare pe masa!

Victor said...

Salut!
felicitari pentru blog :)
Acum trei saptamani am lansat si eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

Succes!

tbetty2002 said...

Arata apetisant aceasta prajitura. Si cred ca e si tare buna la gust.
Betty

Fimère said...

il est magnifique, gourmand et surement exquis comme je les aime
bonne journée

camelia said...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Falvo said...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

bettykitchen said...

Esti interesata de un schimb de linkuri? Adresa mea este http://bettykitchen.wordpress.com/

anca said...

Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea "Parteneri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul "jocuri noi"

P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

alina2006sm@yahoo.com

Lia said...

stie cineva cum sa fak akadele in casa, vb de festivalul thailandez carea a vut loc in cismigiu, era un nene care facea akadele "live".

annemineli said...

Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgilerrrrrr....

radiowhisper.com said...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Alinka said...

you make very delicious desserts:) I like your blog. Greetings from Poland.

raluka said...

Prajitura arata ft bn!dar 2 galbenuse si 4 albuse pt o tava asa de mare si se mai si taie in 2 blatul?eu la o tava de 23X27 as dubla cantitatile si 60 g faina mi se pare foarte putin...

camelia said...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Petitchef

rory said...

ce bine arata...

Fuat Gencal said...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Cristina C said...

Salut!
Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
Un an nou fericit iti doresc!

blogger templates | Make Money Online