Albusurile se bat spuma cu ½ lingurita suc de lamaie, apoi se adauga 90 g zahar, in ploaie, si se mixeaza in continuare pana se intepenesc bine. Galbenusurile se mixeaza cu 90 g zahar pana se albesc, apoi se adauga uleiul suvoi si laptele. Se adauga peste albusuri, iar la urma se presara faina amestecata, in prealabil, cu praful de copt. Se amesteca usor de jos in sus, folosind o spatula sau un tel para. Se toarna in tava de 23 x 23 cm (9 inch), tapetata sau cu hartie de copt, si se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 25-30 min. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe gratar, iar dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala. La asamblarea tortului blatul 1 l-am insiropat usor cu sirop de zahar ars.
Blatul 2 : 3 albusuri, 90 g zahar, 90 g fulgi de cocos, 15 g faina, 1/3 praf de copt (3-4 g)
Albusele se bat spuma cu ½ lingurita de suc de lamaie, apoi se adauga zaharul, in ploaie, mixand pana se intaresc bine. Faina se amesteca cu praful de copt si cocosul, apoi se presara peste albusuri, amestecand usor de jos in sus. Se toarna in aceeasi tava, tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min., la 180 C. Dupa ce s-a copt se rastoarna pe un gratar ca sa se raceasca.
Crema – ganache de ciocolata: 400 g ciocolata cu lapte, 370 ml smantana pentru frisca 35%, esenta de rom
Smantana se pune intr-o craticioara pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba. Se da deoparte si se adauga ciocolata rasa, amestecand continua pana se omogenizeaza. Se pune la rece (chiar peste noapte). Apoi se mixeaxa pana se intareste, adaugand si esenta de rom.
Asamblare tort : blat 1 – crema – blat 2 – crema – blat 1
Pasta de lapte praf : Se face un sirop din 1/3 cana (300 ml) zahar si 35 ml apa, care se fierbe pana ajunge la 115 C – masurat cu termometrul de bomboane. Apoi se mixeaza pana se albeste si se adauga o lingurita de miere, amestecand pana se omogenizeaza. Se adauga lapte praf pana ce compozitia rezultata se poate modela ca o plastilina. Se intinde intre doua folii de plastic si se aseaza pe tortul, uns, in prealabil, cu putin unt frecat cu zahar pudra. Spiderman l-am pictat cu coloranti alimentari gel, diluati cu cateva picaturi de alcool.
8 Comments:
Splendid!!! felicitarile mele
e minunat tot ce faci...
foarte bine a iesit! complimente!
Oooh, ce frumusete de spider-man ai facut, Danuta ;)
...de ceva timp vad ca si pe Bogdi il pasioneaza omul-paianjen, dar sper sa nu ma puna vreodata sa-i fac si tort ca am incurcat-o!!! :D
...n-as reusi, in veci, sa fac ce ai facut tu...
La multi ani sarbatoritului!!! :)
...si btw cati ani a facut Tudor al tau drag?! :)
Sa va traiasca puiutii, draga mea Dana!
Va pupam pe toti! :)
Ioi ce fain e,ai miini de aur,si o rabdare de fier banuiesc.
Putem comanda si noi pt 3 ianuarie un tort in forma de tractor???
deci in colorant sa pun cateva picaturi de alcool,apoi pot sa pictez pasta de lapte praf?felicitari pt.tort ,pt.blog,apropo eu fac pasta de lapte praf diferit de a ta ,pun o lg.zahar pudra+o lg.lapte praf+ cateva picaturi de apa sau colorant
arata super bine...felicitari si salutari cu respect tuturor..
Ffff frumoase torturile tale. Te rog frumos ,daca poti sa-mi dai cateva idei despre cladirea unui tort in forma de masina -fulgerMC Ms
Mersi mult,nici nu sti cat mai ajutat cu acest tort.Fratiorul meu este inebunit dupa Spider Man iar acum cu ajutorul postari tale o sa ii fac o surpriza de ziua lui.
Post a Comment